Senický zpravodaj - duben 2017

Házená

Na úvod bych chtěl poděkovat všem našim sponzorům za finanční pomoc – Obci Senice na Hané, Janu Osladilovi – autoopravna Osladil, Olomouckému kraji, Vladislavu Hynkovi – PAMALU a společnosti Hella Mohelnice.

Pokračujeme jarní částí soutěže, se kterou bych Vás rád seznámil.

Mini mladší: Naše budoucnost začala 1. 4. turnajem v Hranicích. Mám radost z množství dětí, které hrají, protože v této kategorii dostávají hráči do krve základní házenkářské a motorické dovednosti.

Mladší žáci: Naše budoucnost – tak trochu v ohrožení. Poslední kategorie, kde děti hrají smíšeně – kluci + holky. Máme nejlepšího střelce z 12 družstev, kterým je Leona Dostálová s 86 brankami za podzimní část, která se hrála v období od 4. 9. do 20. 11 2016. Žáci zahájili jarní část 2. 4. v Litovli s Tatranem Litovel v Litovli. Mladších žáků je bohužel málo. Patří jim obdiv trenérů, protože odehráli 4 zápasy bez střídání z důvodu nemoci jednoho z nich. Děcka hrají prvních 10 minut osobní obranu, což znamená 10 minut přerušovaných sprintů po celém hřišti. Občas působilo komicky, když se soupeři na střídačce dožadovali trenéra, aby je nechal hrát a na naší střídačce hráči prosili o chvilku odpočinku. V našem družstvu mladších žáků je obrovský věkový rozdíl a to přesně čtyři roky. Nezbývá nám než závidět městským družstvům plnou střídačku dětí, kde je věkový rozdíl třeba jen rok.

Muži: Jako jediní zahájili jarní část soutěže domácím utkáním 2.4. v 10:30 hod. s družstvem Veselá. Mají nového sponzora Honzu Osladila – autoopravna Osladil. Nastupují v nových dresech a doufám, že jejich zlepšující se podzimní výsledky budou nadále pokračovat. I když, jak je známo, po zimně, kde ostatní naplno trénují v halách a my do sebe narážíme v naší malé tělocvičně, bývají naše jarní výsledky vždycky poznamenány.

Těšíme a spoléháme se na posilu Martina Hynka, který se vrací z STM Olomouc. Splnili jsme požadavek z Olomouckého krajského svazu házené, aby každé družstvo dodalo jednoho budoucího rozhodčího, díky Danu Noskovi. Jirka Kopecký – náš redaktor, dává veškeré naše výsledky na internet. Najdete zde tabulky všech střelců a nejen našich, střelců sedmimetrových hodů, tabulky tresstů, celkovou tabulku atd. na adrese https://www.oksh.chf.cz. Jestli máte problém se zapamatováním domény jako já, stačí do vyhledávače zadat zkratku: OLKSH, což znamená Olomoucký krajský svvsz házené.

Mužů je momentálně víc, než se dostane na soupisku, což je super, a je to taky tím, že se jim kdysi cca před 15-20 lety jako dětem někdo věnoval. Věnujme se i my našim dětem. Hledám trenéra k sobě a mladším žákům, stejně jako k mužům a také někoho, kdo nám pomůže s provozem našeho oddílu, dotacemi apod. Je spousta dospěláků, kteří měli to štěstí, že jim kdysi někdo věnoval svůj čas a mohli běhat po hřišti. Jestli se najde někdo, kdo má chuť svůj dluh splatit, budeme rádi. Ani to neusí být ten, kdo hrál házenou. Na OLKSH běží trenérské kurzy včetně ukázek tréninkových jednotek, které pořádají profesionální trenéři.

Vážení spoluobčané, přátelé házené, vaše podpora může být i takvá, že se účastníte námi pořádaných akcí, zaplatíte vstupn, dáte si něco k jídlu a pití. Těšíme se na vás.

Dále bych chtěl poděkovat škole a všem, kteří bez nároku na odměnu ve svém volném čase pomáhají udržet chod oddílu napříč všemi věkovými kategoriemi.

Házené zdar a držte nám palce!

Stanislav Hynek, předseda oddílu házené